nieuws

Gat op het cv voor sollicitatie weggepoetst

Instroom

79 procent van de Nederlanders met een gat in het cv trekt de periode dat hij bij zijn laatste werkgever zat langer door. Zo valt het niet op. De overige 21 procent geeft aan een cursus, opleiding of reis te verzinnen.

Gat op het cv voor sollicitatie weggepoetst

Ruim een kwart (27 procent) van de Nederlanders met een gat in het cv van drie maanden of langer vermeldt niet de werkelijke reden van de werkeloze periode. Dat blijkt uit onderzoek van BNP Paribas Cardif onder 1000 respondenten. Opvallend is dat van de mensen zonder gat in het cv, slechts tien procent aangeeft de waarheid te verzwijgen wanneer hij in deze positie zou zitten. 

Bijna veertig procent van de respondenten geeft aan een gat in het cv te hebben van drie maanden of langer. Daarvan is bij 45 procent werkeloosheid de oorzaak en heeft dertig procent thuis gezeten door ziekte. Vrouwen zitten relatief vaker thuis tussen twee banen dan mannen; van de eerder genoemde veertig procent is 58 procent vrouw en 42 procent man.

Reageer op dit artikel