nieuws

Geen bonus voor ING-top

Instroom

De top van ING kreeg over 2011 geen variabele beloning toegekend.

Geen bonus voor ING-top

Dit staat in het jaarverslag van ING, maar is ook een logisch gevolg van de beslissing van vorig jaar om geen bonussen uit te keren zolang de staatssteun niet is terugbetaald.

CEO  Jan Hommen en CFO Patrick Flynn hielden in 2011 ook hetzelfde basissalaris als in 2010. Ze hebben dus geen loonsverhoging gekregen. Vorig jaar ontstond veel ophef over de bonus die Hommen en Flynn over 2010 kregen. Zeker toen ook nog eens bleek dat de pensioenen van werknemers werden bevroren.

ING ontving circa 10 miljard euro steun van de overheid in 2008. Daarvan moet de bank nu nog 3 miljard euro, exclusief een boete van 50 procent, betalen. De topman van ING liet in januari weten dat het terugbetalen een van de prioriteiten is van de bank in 2012 en 2013. Er wordt al jaren gereorganiseerd bij ING.

Reageer op dit artikel