nieuws

Illegalen huren Deense identiteit

Instroom

De immigratiedienst in Denemarken is verrast door omvangrijke identiteitsfraude. Illegale immigranten huren voor veel geld de identiteit van mensen die wel legaal in het land mogen werken.

Illegalen huren Deense identiteit

Dat schrijft de Politiken. Negen medewerkers van een schoonmaakbedrijf liepen tegen de lamp toen de immigratiedienst een controle hield onder schoonmakers op de Universiteit van Kopenhagen. Drie van hen hebben voor de rechter bekend dat zij de identiteit van anderen huurden om te kunnen werken. Een Ghanese verdachte vertelde dat zij een derde van haar salaris moest afstaan aan de vrouw van wiens identiteit zij gebruikte.

Daarmee was zij volgens de immigratiedienst nog goedkoop uit. Gemiddeld moeten de illegale werknemers 57 procent van hun inkomsten afstaan. De openbaar aanklager zegt dat de aanbieders van de gehuurde identiteiten georganiseerd te werk gaan.

De verdachten die deze week voor de rechter stonden hangt een gevangenisstraf van veertig dagen boven het hoofd. Daarna zijn zij zes jaar ongewenste vreemdeling in Denemarken.

Reageer op dit artikel