nieuws

Nieuwe werknemers zijn zo weer weg

Instroom

71 procent van de pas aangenomen medewerkers blijft gewoon doorzoeken naar een baan bij een ander bedrijf. Dat blijkt uit een Europees onderzoek onder 1481 bedrijven en 15.921 werknemers.

Nieuwe werknemers zijn zo weer weg

Initiatiefnemer Stepstone signaleert dat organisaties onderschatten hoezeer werknemers eraan twijfelen of ze wel op hun plek zijn. Slechts 40 procent van de ondervraagde bedrijven zegt dat ze beseffen dat pas aangenomen medewerkers naar andere banen blijven zoeken. 58 procent van de werknemers geeft echter toe dat zij nog uitkijken naar interessante banen en 13 procent blijft gewoon solliciteren op vacatures.

Bedrijven kunnen er dus maar beter voor zorgen dat hun nieuwkomers goed opgevangen worden, zodat ze niet onmiddellijk weer vertrekken als ze een andere aanbieding krijgen, concludeert Stepstone. Michel Tubbax, managing director van StepStone België: 'Nieuwe werknemers moeten het zo snel mogelijk naar hun zin hebben in een bedrijf. Nieuwkomers moeten dus onmiddellijk een goede opleiding krijgen, voldoende verantwoordelijkheden en appreciatie voor hun werk. Hoe beter een werknemer zich voelt in het bedrijf, hoe langer hij er zal blijven. Dat komt zowel werkgevers als werknemers ten goede.'

Reageer op dit artikel