nieuws

Ontevreden werknemer blijft tóch

Instroom

Ondanks dat de meerderheid van de werknemers ontevreden is over hun werk, zijn ze niet van plan hun huidige baas te verlaten.

Ontevreden werknemer blijft tóch

Uit onderzoek van Accenture blijkt dat meer dan de helft van de ondervraagden niet altijd even tevreden is met hun baan. Dit geldt voor 57 procent van de mannen en 59 procent van de vrouwen. Het management- en consultancybureau deed wereldwijd onderzoek in 31 landen, waarbij het 3900 professionals van middelgrote tot grote bedrijven ondervroeg.

Toch denk bijna twee derde – 69 procent – er niet over om op zoek te gaan naar ander werk. Voornaamste reden hiervoor is de vrijheid die ze van hun baas krijgen: 64 procent geeft aan dat de mogelijkheden voor flexibel werken hen op hun plaats houdt. Twee op de vijf ondervraagden had trouwens een vorm van flexibele werktijden ter beschikking.

42 procent van de ondervraagden ziet een gebrek aan kansen en het ontbreken van een helder carrièrepad als barrière voor de ontwikkeling van hun loopbaan. Daar zouden werkgevers volgens Adrina Lajtha van Accenture juist op in moeten spelen: ‘Energieke en betrokken werknemers zijn een concurrentievoordeel, en de meerderheid is geen baantjesjager, dus profiteer daarvan. Bied medewerkers een helder carrièrepad en bied ze training en ontwikkelkansen aan.'

Reageer op dit artikel