nieuws

Politievakbonden teleurgesteld over verbod actie

Instroom

Politievakbonden teleurgesteld over verbod actie

De politiebonden hebben beloofd het verbod op een aangekondigde actie te zullen respecteren. De bonden hadden hun leden opgeroepen te vergaderen tijdens de voetbalwedstrijd Go Ahead Eagles-FC Den Bosch, maar de kort gedingrechter heeft dit op verzoek van de korpsleiding verboden.

De politiebonden voeren al vier weken actie om hun eis voor een betere cao kracht bij te zetten. De voor vanavond geplande vergadering zou de eerste actie zijn geweest waar het publiek hinder van had. De wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en FC Den Bosch is beladen omdat het vorig jaar uitliep op ongeregeldheden. Volgens de advocaat van de politiebonden (ACP, NPB en VMHP) was het dan aan de korpsbeheerder is om de wedstrijd af te gelasten. Volgens de politietop zou in dat geval de harde kern van Go Ahead toch gaan rellen.

In het kort geding oordeelde de rechter dat de voor vanavond geplande ledenvergadering in het kader van de CAO-acties van de gezamenlijke politievakbonden rechtmatig zou zijn, maar dat deze door bovengenoemde zaken desalniettemin niet door mag gaan.

Cao
De bonden hebben laten weten teleurgesteld te zijn, en benadrukken dat deze uitspraak specifiek over de wedstrijd van vanavond gaat. De politiebonden sluiten acties rondom andere voetbalwedstrijden niet uit. 'Politiemensen maken grote evenementen als voetbalwedstrijden mede mogelijk. Het is politiewerk met een hoog prijskaartje en waar veel politiecapaciteit voor nodig is. Deze inzet gaat ten koste van ander belangrijk politiewerk. De inzet van politiemensen bij voetbalwedstrijden wordt bovendien steeds vaker beantwoord met geweld tegen diezelfde collega's. Daar hoort minimaal een rechtvaardige cao tegenover te staan', aldus een woordvoerder van de bonden. 

Reageer op dit artikel