nieuws

Shell geeft meer uit aan minder personeel

Instroom

De personeelskosten voor Shell stegen in 2011 met 2,8%, terwijl het concern 7,2% minder werknemers in dienst had.

Shell geeft meer uit aan minder personeel

Dit meldt Dow Jones. De hogere kosten zouden vooral te wijten aan de hoogte van de bonussen die in 2011 werden uitgekeerd. De arbeidskosten voor de 90.000 werknemers bij Shell bedroegen 14,5 miljard dollar, 4 miljard meer dan in 2010 toen er nog 97.000 mensen in dienst waren. Dit bedrag is inclusief aan werknemers toegekende aandelenopties, fiscale verplichtingen en pensioenuitkeringen.

Het Financieele Dagblad meldt vandaag dat de vorige maand plotseling vertrokken tweede bestuurder bij Shell Malcolm Brinded van zijn ex-werkgever 2,5 miljoen euro meekrijgt.  Deze  premie komt bovenop de 11,4 miljoen euro die hij aan salaris, bonussen en vrijgevallen opties en aandelen ontving in 2011.

Shell heeft een goed jaar achter de rug, zo maakte het concern gister bekend. De winst steeg in 2011 met 54% naar 29 miljard dollar.

Reageer op dit artikel