nieuws

Unilever en Shell wereldwijd populaire werkgevers

Instroom

Nederlandse bedrijven als Unilever, Shell, Philips en Heineken zijn populair onder internationaal werkzoekenden.

Unilever en Shell  wereldwijd populaire werkgevers

Unilever en Shell behoren met deze populariteit op wereldniveau zelfs tot de top15. De top5 van meest populaire werkgevers wereldwijd bestaat uit Google, Microsoft, IBM Apple en Coca Cola.

Dat blijkt uit cijfers van een recent gehouden onderzoek van Intelligence Group en The Network onder 162.495 respondenten afkomstig uit 66 landen en vertaald in 26 talen.

Wereldwijd zijn er 14 miljoen personen die op de vraag ‘Bij welke bedrijven wilt u graag in het buitenland werkzaam zijn' hebben aangegeven bij één van deze werkgevers te willen werken. Dat is bijna het tweevoud van de beroepsbevolking van Nederland.

Maar liefst 89 procent van degenen die interesse hebben in een baan bij Unilever, Shell, Philips of Heineken is bereid naar het buitenland te verhuizen voor werk.

De populariteit van deze werkgevers verschilt per land. In China is Philips met de 18de plaats de meest favoriete Nederlandse werkgever. In Brazilië en India is Unilever met een 16de respectievelijk 13de positie de populairste Nederlandse werkgever. Voor Rusland en de Verenigde Staten van Amerika geldt dat Shell Nederlands populairste werkgever is. In beide landen staat Shell in de top10 van meest favoriete werkgevers.

Internationaal werkzoekenden die zijn geïnteresseerd in een baan bij Unilever, Shell, Philips of Heineken geven naast een internationale carrière aan op zoek te zijn naar zekerheid.

Reageer op dit artikel