nieuws

Vrouw doet hetzelfde maar blijft in carrière achter

Instroom

Vrouwen en mannen gebruiken weliswaar dezelfde strategieën om vooruit te komen in hun carrière, maar toch komen mannen verder en krijgen zij meer salaris voor hetzelfde werk.

Vrouw doet hetzelfde maar blijft in carrière achter

Dit blijkt uit het onderzoek ‘The Ideal Worker' van Catalyst, een nonprofit organisatie die zich inzet voor het vergroten van kansen voor vrouwen bij bedrijven. Het onderzoek is gepresenteerd tijdens een interne bijeenkomst bij netwerkfabrikant Cisco.

De carrière van vrouwen blijft niet, zoals vaak gedacht, achter bij die van mannen omdat vrouwen niet dezelfde proactieve strategie gebruiken om vooruit te komen. Vrouwen blijven ook niet achter in hun loopbaan omdat zij kiezen voor een langzamer groeipad.  Eleanor Tabi Haller-Jorden, van Catalyst Europe zegt daarover: ‘Ons onderzoek laat wederom zien dat er nog steeds hardnekkige mythen bestaan over welke loopbaanstrategieën voor vrouwen positieve resultaten opleveren.'  Jordan zei blij te zijn met bedrijven als Cisco, die er actief aan werken om de mythen uit de wereld te helpen en gelijke kansen voor mannen en vrouwen te bieden.

Coks Stoffer, directeur van Cisco Nederland ziet aan het bieden van gelijke kansen niet alleen een positieve kant voor de werknemers. 'Een werkomgeving waarin iedereen dezelfde kansen en mogelijkheden heeft om verder te komen is ook in het belang is van het bedrijf, ' zo stelt hij.

Reageer op dit artikel