nieuws

Bonus betaald ondanks faillissement

Instroom

Bonus betaald ondanks faillissement

Kodak wil aan enkele honderden personeelsleden bonussen betalen, terwijl het bedrijf failliet is verklaard.

De mensen zouden cruciaal zijn voor een doorstart die het bedrijf aan het plannen is. Het gaat om een bedrag van 10 miljoen euro. Dit melden diverse bronnen. Andere bedrijven schrappen juist hun bonussen.

De andere 7600 werknemers van Kodak krijgen geen bonus. Het plan om voor 16.000 oud-werknemers die nu met pensioen zijn de aanvullende zorgverzekering te schrappen is van de baan. Hiervoor in de plaats zal een gepensioneerdencommissie de verschillende uitkeringen bekijken.

Kodak, begonnen in 1880, werd in januari failliet verklaard. Het bedrijf maakte al enkele jaren (sinds 2007) geen winst. Kodak had zich niet goed kunnen aanpassen aan digitale fotografie. Pogingen om de printermarkt te veroveren boden geen soelaas.

Reageer op dit artikel