nieuws

Daling in technische vacatures

Instroom

Daling in technische vacatures

Het aantal vacatures in de industrie- en technieksector is het afgelopen kwartaal gedaald. Dat is opvallend, aangezien het aantal vacatures in deze sector in 2011 nog flink steeg.

Het aantal is met 14,5 procent gedaald in vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar, zo blijkt uit cijfers van vacaturesite 2alljobs.

Vooral het aantal vacatures voor productiemedewerker verminderde het afgelopen kwartaal. Ten opzichte van de eerste drie maanden van vorig jaar daalde dat aantal met 19 procent. Juist die functie liet over heel 2011 een groei zien van 18,5 procent. 

Daartegenover steeg de behoefte aan reparatie- en onderhoudsmonteurs dit kwartaal: in vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar lieten deze functies een groei zien van bijna 20 procent. Ook het aantal vacatures voor technisch werkvoorbereider steeg licht ten opzichte van een jaar eerder.

Reageer op dit artikel