nieuws

Gemeenteambtenaren massaal achter cao-eisen

Instroom

Gemeenteambtenaren massaal achter cao-eisen

94 procent van de 14.000 gemeenteambtenaren die meededen aan een online referendum, steunt de cao-eisen van de vakbonden. Zowel leden als niet-leden konden zich uitspreken over het eisenpakket van de bonden.

Dat schrijft InOverheid naar aanleiding van een referendum van de vakbonden Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak en CMHF.

De bonden onderhandelen al een jaar met de Vereniging Nederlandse Gemeenten over een nieuwe cao. Speerpunten voor de bonden zijn werkzekerheid, koopkrachtbehoud en kwaliteit van werk. Omdat de economische malaise aanhoudt en nieuwe bezuinigingen op stapel staan, wilden de bonden polsen of gemeenteambtenaren nog steeds achter de cao-eisen staan.

Uit het referendum blijkt dat dit inderdaad het geval is. Van de  respondenten is 30 procent niet aangesloten bij een vakbond. 96 procent van de leden is het eens met het eisenpakket, onder niet-leden ligt dit percentage op 88 procent.

Omdat de cao-besprekingen met de werkgevers zijn stukgelopen, bereiden de vakbonden acties voor. Zo lieten zij doorschemeren dat feestvierende gemeentebobo's tijdens het VNG-jubileumfeest op 6 juni bezoek kunnen verwachten van actievoerders.

Reageer op dit artikel