nieuws

RAS en OSB verzorgen gratis cursussen over pensioen

Instroom

OSB en de RAS geven op vijf locaties een pensioencursus. Deze is gratis te bezoeken door schoonmaakbedrijven, zowel voor OSB-als niet-OSB leden. Onderwerpen die aan bod komen zijn: Hoe zit het pensioenstelsel in Nederland in elkaar? Hoe is het pensioen in de schoonmaak-en glazenwassersbranche geregeld? Welke levensmomenten hebben invloed op het pensioen? Wat zijn de […]

OSB en de RAS geven op vijf locaties een pensioencursus. Deze is gratis te bezoeken door schoonmaakbedrijven, zowel voor OSB-als niet-OSB leden.

Onderwerpen die aan bod komen zijn: Hoe zit het pensioenstelsel in Nederland in elkaar? Hoe is het pensioen in de schoonmaak-en glazenwassersbranche geregeld? Welke levensmomenten hebben invloed op het pensioen? Wat zijn de financiële effecten van (vervroegd) pensionering? Hoe kan ik mijn werknemer verwijzen? De cursus wordt gegeven door mensen die nauw betrokken zijn bij het pensioenfonds in de schoonmaak-en glazenwasserbranche. Dit zijn Elly Kwakkelstein en Gijs Vermeulen (beide uitvoerend pensioenfondsbestuurder) en Evelyne Simons (beleidssecretaris arbeidsvoorwaarden en sociale zekerheid). De cursus is interessant voor iedereen in de schoonmaakbranche die wel eens vragen krijgt van werknemers over pensioen. Zowel OSB-leden als niet OSB-leden zijn van harte welkom.

Data
Deze cursus wordt vijf keer gegeven. De bijeenkomst duurt van 9.30 tot en met 15.00 uur, inclusief lunch.
31 mei regio  Den Bosch
20 juni regio Rotterdam
4 oktober regio Utrecht
30 oktober regio Amsterdam
28 november regio Zwolle

Aanmelden
OSB-leden kunnen zich via www.osb.nl (achter de inlogcode) aanmelden. Alle overige schoonmaakbedrijven kunnen aanmelden via www.ras.nl. Na aanmelding ontvangt de belangstellende een bevestiging en routebeschrijving. Per bedrijf kan maximaal één persoon per locatie aanmelden. Hebben meerdere personen van één bedrijf interesse, neem dan contact op met OSB (voor OSB-leden) of met de RAS (niet-OSB-leden). De inschrijving sluit als er 15 deelnemers op een locatie zijn. Bij vragen kan men mailen naar info@osb.nl of naar info@ras.nl.

Reageer op dit artikel