nieuws

‘Verbied bonus bij banken’

Instroom

‘Verbied bonus bij banken’

Verbied bonussen voor de top van alle banken, niet alleen van staatsbanken. Die oproep doet FNV aan de Tweede Kamer.

Vandaag spreekt de Tweede Kamer over de invoering van de bankenbelasting. Vakcentrale FNV grijpt dit aan op te roepen om de bonussen aan te pakken in de sector. Niet alleen de bonussen bij banken die staatssteun krijgen moeten aangepakt, meent de centrale, maar alle banken moeten een verbod op bonussen krijgen. De centrale meent dat de top van banken al voldoende worden beloond.

Ook vindt de vakcentrale dat de bonussen van bankbestuurders tegengesteld zijn aan de belofte van de financiële instellingen om de klant meer centraal te stellen.

Diverse topbestuurders van banken deden het afgelopen jaar al afstand van hun bonus.

Hardwerkende mensen
Volgens FNV-bestuurder Peter Gortzak hebben bonussen in de bankensector geleid tot perverse prikkels om risico's te nemen. 'Bestuurders van banken nemen beslissingen die de stabiliteit van ons financieel systeem als geheel kunnen ondermijnen. Maar als het misgaat, wordt de rekening bij de belastingbetalers, de hardwerkende mensen, neergelegd', aldus Gortzak op nu.nl.

Reageer op dit artikel