nieuws

Werkgevers: ‘Stel landsbelang centraal’

Instroom

Werkgevers: ‘Stel landsbelang centraal’

Werkgeversorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland vinden dat de politieke partijen over hun eigen schaduw heen moeten stappen en moeten samenwerken.

'De vraag wanneer verkiezingen moeten worden gehouden, is ondergeschikt aan het landsbelang, dat nu voorop moet staan', stellen de ondernemingsorganisaties gezamenlijk.

De ondernemingsorganisaties pleiten in ieder geval voor structurele maatregelen op het gebied van pensioenen en de woningmarkt. Daartoe moet de pensioenwetgeving die nu bij de Eerste Kamer ligt, snel worden afgerond.

De werkgevers dringen verder aan op een begroting waarmee Nederland in 2013 op een overheidstekort van 3 procent uitkomt. 'Verlaging van de Nederlandse kredietwaardigheid die dreigt bij uitblijven van zo'n pakket vergroot de problemen alleen maar verder. De reputatie van Nederland als financieel degelijk land staat op het spel', aldus de ondernemers.

 

 

Reageer op dit artikel