nieuws

Forens int 1,5 procent koopkrachtverlies

Instroom

Forens int 1,5 procent koopkrachtverlies

Het definitieve Lenteakkoord raakt werknemers met een reiskostenvergoeding hard. Door de belasting van de reiskostenvergoeding gaan forensen er 1,5 procent in koopkracht op achteruit.

De maatregel om de huidige reiskostenvergoeding  te vergoeden lekte vorige week al uit, maar staat nu als definitieve maatregel in het Lenteakoord. Forensen die nu van hun werkgever nog een belastingvrije vergoeding krijgen om hun trein-, auto- of busreis naar het werk te compenseren, krijgen er met het koopkrachtverlies van 1,5 procent nu een lastenverzwaring bij. Dit komt bovenop het koopkrachtverlies van 0,75 procent dat voor alle Nederlanders geldt. Overigens komen de resultaten van de doorberekening van het CPB pas op 14 juni.

Werknemers met een modaal inkomen (33.000 euro bruto) zullen per 1 januari 2013 een derde van de reiskostenvergoeding aan het Rijk moeten afdragen. Voor inkomens daarboven zal dat dat de helft van de reiskostenvergoeding zijn.

Lees hier hoe de belasting woon-werkverkeer gaat werken en hoe u deze kosten kunt onderbrengen in de Werkkostenregeling.

Reageer op dit artikel