nieuws

Minimumloon vakantiewerk vastgesteld op 2,52 euro

Instroom

Minimumloon vakantiewerk vastgesteld op 2,52 euro

Het minimumloon voor een fulltime vakantiebaantje van een 15-jarige, is vastgesteld op 2,52 euro per uur. Vorig jaar was dat 2,48 euro per uur.

Voor 23-jarigen en oudere zomerwerkers  is het minimumloon voor een 40-urige werkweek vastgesteld op 8,40 euro. Dat heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid laten weten op haar website. De nieuwe tarieven voor zomerbaantjes gaan in vanaf 1 juli aanstaande.

Jongeren mogen een vakantiebaantje hebben vanaf hun dertiende, maar voor 13- en 14-jarigen is geen wettelijk minimumloon vastgesteld. Zij mogen klusjes doen, bijvoorbeeld in huis of op een (kinder)boerderij, of huis-aan-huisbladen rondbrengen. Ze mogen niet in een fabriek of met machines werken en er moet altijd een volwassene aanwezig zijn om toezicht  te houden.

13- en 14-jarigen mogen maximaal 7 uur per dag werken maar nooit meer dan 35 uur per week en 5 dagen achter elkaar. Tussen zeven uur 's avonds en zeven uur 's morgens mogen zij niet werken.

Reageer op dit artikel