nieuws

Nederlanders minst loyaal aan hun organisatie

Instroom

Nederlanders minst loyaal aan hun organisatie

Van de Nederlandse werknemers wil slechts 14 procent tot hun pensioen bij dezelfde werkgever blijven en daar dezelfde functie blijven uitoefenen. Op Europees niveau blijkt 21 procent dit te willen.

Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 10.000 respondenten in zeven Europese landen van vacaturesite StepStone. Hiermee zijn Nederlanders het minst loyaal aan hun werkgever en hun huidige functie.

Van de Nederlandse ondervraagden wil 11 procent wel bij dezelfde werkgever blijven werken, maar op den duur hopen zij in een andere functie terecht te komen. 21 procent wil dit juist andersom: ze willen wel de huidige functie blijven uitvoeren, maar in de toekomst liever bij een andere organisatie.

‘Het is natuurlijk veel minder gebruikelijk dan vroeger om als werknemer voor de rest van je leven bij dezelfde organisatie te blijven werken. Zelfs mensen die erg tevreden zijn met hun baan en organisatie blijven vacaturesites bekijken om te zien welke banen er beschikbaar zijn. Als zij een interessantere baan met meer doorgroeimogelijkheden en een beter salaris tegenkomen, is de kans groot dat zij op een andere baan gaan solliciteren en weg gaan bij hun huidige werkgever', zegt Piet Derriks, directeur van StepStone Nederland.

De Franse werknemers zijn overigens het meest loyaal: 43 procent vind het wel prima bij de huidige werkgever en wil niet weg. Daarnaast wil 38 procent tot het pensioen bij de werkgever blijven werken.

Reageer op dit artikel