nieuws

Oud-bankiers eisen indexatie pensioen

Instroom

Oud-bankiers eisen indexatie pensioen

Tientallen ex-bankiers van ING hebben voor de rechter indexatie van hun pensioenen geeist. Als de rechter in hun voordeel beslist, kan dat de bank tot 200 miljoen euro kosten.

Dat schrijft de Finanaciële Telegraaf. De ING bepaalt zelf of de pensioenen al dan niet worden geïndexeerd, en heeft dat sinds 2010 niet meer gedaan. De voormalig top-bankiers voelen zich hierdoor tekort gedaan, schrijft het dagblad. Zij zouden in hun arbeidsovereenkomst keiharde garanties hebben op indexatie, zo lang de bank solvabel is. De bank ontkent dit en stelt dat de rechten van de voormalige managers niet anders zijn dan die van de andere 48.000 mensen met een ING-pensioen.

Het is niet de eerste keer dat ING-toppers van zich doen spreken. Vorig jaar reageerde publiek en politiek geschokt op het plan om miljoenen aan bonussen uit te keren aan de bestuurders. Onder druk van de publieke opinie liet bestuursvoorzitter Jan Hommen wetendat hij en zijn medebestuurders zouden afzien van bonussen zolang de staatssteun nog niet was terugbetaald.

ING was een van de banken die zware klappen opliep in de Amerikaanse hypothekencrisis.

Reageer op dit artikel