nieuws

Politieacties kosten staat miljoenen

Instroom

Politieacties kosten staat miljoenen

De staat loopt miljoenen aan inkomsten mis nu politie-agenten voor kleine overtredingen geen bekeuringen maar coulancebonnen uitschrijven. Alleen al in Drenthe, Friesland en Groningen is in twee maanden tijd de rekening opgelopen naar 3,5 miljoen euro.

Dat meldt politievakbond ACP. Het coulancebeleid, dat als één van de eerste CAO-acties is uitgerold door de gezamenlijke politievakbonden ACP, NPB en VMHP, kan op veel steun rekenen. De actie houdt in dat er voor kleine overtredingen geen bekeuringen worden uitgeschreven maar alternatieve coulancebonnen worden uitgedeeld.

'Dat er in drie regio's in slechts twee maanden tijd voor zo'n hoog bedrag niet aan boetes is geschreven, laat duidelijk zien dat politiemensen de coulanceactie actief en met succes uitvoeren. Een duidelijk signaal richting de minister', aldus een woordvoerder namens de politievakbonden. Ook in andere politieregio's hanteren agenten de coulanceregeling.

De politie ligt al maanden met de minister in de clinch over een nieuwe CAO.

Reageer op dit artikel