nieuws

UWV zet toch extra mensen in

Instroom

Het UWV zet 700 man extra personeel in om het groeiend aantal WW-aanvragen op te vangen. Deze tijdelijke banen worden opgevuld door UWV-medewerkers die eerder boventallig werden verklaard.

UWV zet toch extra mensen in

Door de bezuinigingen op de bemidddeling van werkzoekenden, die onlangs door de Eerste Kamer werden bekrachtigd, begon het UWV eerder dit jaar met het digitaliseren van de dienstverlening. Tegelijkertijd groeide het eerste kwartaal van dit jaar het aantal WW-aanvragen sneller dan van tevoren werd gedacht, en de dienstverlener verwacht dat die stijging zich voorlopig door zal zetten.

De extra medewerkers zullen zich bezighouden met de extra WW-aanvragen en de uitbetaling daarvan. Daarvoor worden zo'n 400 man ingezet. Daarnaast rekent het UWV extra medewerkers nodig te hebben voor de persoonlijke ondersteuning van werkzoekenden: waaronder ondersteuning bij de nieuwe online dienstverlening.

Reageer op dit artikel