nieuws

Veel liever meer loon dan een vrije dag

Instroom

Veel liever meer loon dan een vrije dag

Werknemers hebben er de eerste maanden van dit jaar massaal voor gekozen vrije dagen uit te laten betalen.

Het aantal vakantieuren dat uitbetaald is, steeg de eerste vijf maanden van 2012 met ruim 60 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dit blijkt uit een inventarisatie van HR-software dienstverlener Raet. Het bedrijf zag dat er 24.608 uren zijn verkocht. Dezelfde periode vorig jaar waren dit er 14.460. AWVN zegt in Spits deze trend te herkennen.

De enorme stijging zou goed te maken kunnen hebben met de invoering van een Individueel Keuzebudget dat dit jaar in een aantal cao's is ingevoerd. Zo'n budget geeft de werknemer ruimte zijn eigen arbeidsvoorwaarden vorm te geven. Het is voor werknemers veelal mogelijk om de bovenwettelijke vakantiedagen te verkopen aan de werkgever.

Reageer op dit artikel