nieuws

Werknemer gokt flink in EK-poule

Instroom

Werknemer gokt flink in EK-poule

Een kwart van de werknemers legt een flink bedrag neer om mee te doen met de EK-poule: tot zelfs 100 euro per persoon, wat uiteraard voor een goed gevulde prijzenpot zorgt.

Het merendeel houdt het echter bij een inzet van 5 tot 10 euro. Mark Borgman van NationaleVacaturebank: ‘Hoe meer geld er in de pot zit, hoe competitiever iedereen natuurlijk wordt en hoe meer het EK gaat leven. Dat zal soms ten koste gaat van de productiviteit, maar het werkt wel sfeerverhogend.’

De EK-poule op kantoor moet natuurlijk wel geïnitieerd en beheerd worden. In de meeste gevallen wordt afgewacht wie het initiatief neemt; bij 15 procent regelt de directeur het en bij 13 procent houdt de administratie het keurig bij. ‘De directeur en de administratie zijn meestal betrouwbare partijen, maar een willekeurige collega kan misschien sjoemelen met de poule. Daarom wordt er ook steeds vaker gebruik gemaakt van online poules, zodat valsspelers hun voorspellingen niet stiekem achteraf kunnen wijzigen’, aldus Borgman.

Reageer op dit artikel