nieuws

Arbeidsmarktbeleid moet meer maatwerk bieden

Instroom

Arbeidsmarktbeleid moet meer maatwerk bieden

Werklozen kunnen pas met succes naar een baan in het bedrijfsleven worden bemiddeld als werkgevers goede ondersteuning krijgen en hun risico’s worden beperkt. Dat laat MKB-Nederland weten aan gemeenten, publieke uitvoeringsinstellingen en private intermediairs

Om de match tussen vraag en aanbod op de regionala arbeidsmarkt te verbeteren is niet meer geld nodig, maar een andere benadering, stelt de ondernemersorganisatie. De wensen en behoeften van de werkgever moeten volgens MKB-Nederland centraal staan.

De werkgever zou zelf moeten kunnen zoeken in een database waarin alle mogelijkheden en beperkingen van alle beschikbare kandidaten staan opgeslagen. De ondernemers willen bovendien weten op welke ondersteuning zij kunnen rekenen als zij iemand uit bijstand of WW aannemen. De werkgevers willen niet worden opgezadeld met eventuele (persoonlijke) problemen die een werkzoekende heeft, laat MKB-Nederland weten. De ondernemersorganisatie pleit daarom voor een vast contactpersoon met kennis van zaken, bij wie de werkgever te allen tijde terecht kan en die de werkzoekende begeleidt.

MKB-Nederland stuurt de komende tijd ambassadeurs op pad die het wensenlijstje kenbaar moeten maken bij gemeenten en arbeidsbemiddelaars.

Reageer op dit artikel