nieuws

Belgische oudere moet inleveren

Instroom

Belgische oudere moet inleveren

De Belgische minister van Werk wil de discussie aangaan over de hoogte van het loon van oudere werknemers. Er hangt nu volgens haar een te hoog prijskaartje aan.

Een zestigjarige bediende verdient in België anderhalf keer meer dan zijn dertigjarige collega. Minister Monica De Coninck zegt daarover in De Standaard: ‘We zitten nog vast in het denkpatroon dat het laatste loon het hoogste moet zijn. Dat hoeft niet, en we moeten daarover de discussie aangaan.’

De Conink wil de discussie overlaten aan de sociale partners. Ze benadrukt dat ze niet wil dat het loon over de hele carrière daalt. Volgens De Standaard impliceert ze daarmee dat het loon van de jongere werknemers omhoog kan.

De Gazet van Antwerpen bericht dat de arbeidsparticipatie van 55-64-jarigen met 38,7 procent nog altijd laag is. Vooral laagopgeleiden stoppen vroeg met werken, vaak al rond hun vijftigste.

Reageer op dit artikel