nieuws

Europeaan heeft heimwee naar baan voor het leven

Instroom

Levenslange trouw aan de werkgever is voor de meeste mensen een fenomeen uit het verleden. Maar een derde van de Europeanen zou graag tot aan het pensioen bij de huidige werkgever blijven.

Dat blijkt uit onderzoek van Stepstone. Bijna een derde van de Europese werknemers wil het bedrijf waarvoor ze momenteel werken liever niet verlaten. 21 procent wil zijn huidige baan behouden tot zijn pensioen. Ze zijn duidelijk heel tevreden met hun huidige werksituatie. 10 procent zou van functie willen veranderen, maar dan binnen hetzelfde bedrijf.

Ook het eigen beroep is populair, 47 procent van de respondenten wil tot zijn pensioen hetzelfde blijven doen. Iets meer dan de helft van die groep wil daarvoor desnoods van werkgever veranderen.

Nederlanders horen overigens bij de minst trouwe werknemers. Net als in Denemarken en Zweden wil slechts een kwart van de werknemers levenslang bij dezelfde werkgever in dienst blijven. In Frankrijk daarentegen moet 43 procent er niet aan denken om zijn baas in te ruilen voor een ander,

Reageer op dit artikel