nieuws

Grieken wachten half jaar op salaris

Instroom

Grieken wachten half jaar op salaris

Medewerkers van een van de beste ziekenhuizen in Athene hebben dit jaar nog geen salaris ontvangen. In mei werden ze wel betaald, maar dat betrof achterstallig loon uit 2011.

Dat meldt de Wall Street Journal. De enige reden dat het Henry Dunant ziekenhuis nog niet is gesloten, is dat het personeel onbetaald zijn werk blijft doen. De medewerkers zitten ondertussen in flinke financiële moeilijkheden. Sommigen moeten weer intrekken bij hun ouders omdat ze hun huur of hypotheek niet meer kunnen betalen.

Griekenland raakt steeds meer in de ban van achterstallige betalingen, schrijft de krant. Werkgevers betalen hun personeel en hun leveranciers niet. Bijna een kwart van de twee miljoen Grieken die in de private sector werken hebben te maken met salarisachterstanden van drie maanden of langer.

Een van de grootste wanbetalers is de Griekse staat zelf. Het Henry Dunant ziekenhuis in Athene heeft nog twintig miljoen euro te goed van de overheid.

Reageer op dit artikel