nieuws

Kandidaat durft baan nog steeds te weigeren

Instroom

Kandidaat durft baan nog steeds te weigeren

Ondanks de hoge werkloosheid durven kandidaten nog steeds nee te zeggen wanneer hen een baan wordt aangeboden. Werkgevers moeten daarom ook tijdens de crisis zorgen dat ze talentvolle kandidaten een goede solliciatie-ervaring bieden.

Dat concludeert Careerbuilder uit eigen onderzoek naar de redenen waarom werkgevers talent – en business – mislopen. Meer dan de helft (56%) van de werkgevers die vorig jaar mensen zocht, maakte het mee dat een kandidaat een aangeboden baan afsloeg. Een op de zeven ondervraagde werkzoekenden zei na een sollicitiegesprek een slechtere indruk te hebben van de werkgever dan voor die tijd.

Uit de Applicant Experience study blijkt verder dat 78 procent van de werkzoekenden met vrienden en familie praat over een slechte ervaring tijdens een sollicitatiegesprek, 17 procent zou het met vrienden delen via sociale media en 6 procent gebruikt een blog om de teleurstellende recruiter of werkgever aan de schandpaal te nagelen.

Reageer op dit artikel