nieuws

‘Nullijn voor ambtenaren niet lang houdbaar’

Instroom

‘Nullijn voor ambtenaren niet lang houdbaar’

De nullijn kan maximaal twee jaar worden aangehouden, stelt het Centraal Planbureau (CPB).

Het CPB weigert de gevolgen te berekenen als de nullijn voor ambtenaren tot en met 2015 wordt aangehouden. Dit meldt het Nederlands Dagblad. Volgens het CPB zullen de salarissen binnen drie jaar moeten stijgen.

Politieke partijen die verder gaan, rekenen zich te snel rijk. Het CPB verwacht dat er bij de overheid veel ambtenaren dat hogere salarissen nodig zijn om extra werknemers te trekken ter vervanging van alle ambtenaren die met pensioen gaan.

Het CPB stelt volgens het Nederlands Dagblad dat er beperkt in de overheid gesneden kan worden. Tot en met 2017 zou snijden in de overheid kan hooguit 2,1 miljard euro opleveren, aldus het planbureau. Hiervan kan 1,2 miljard euro van de landelijke overheid komen en 1,2 miljard van lagere overheden.

Reageer op dit artikel