nieuws

Rabobank favoriete werkgever hoogopgeleiden

Instroom

Rabobank is de populairste werkgever onder hoogopgeleiden. GGZ is de verrassende tweede.

Rabobank favoriete werkgever hoogopgeleiden

Rabobank wordt op de voet gevolgd door de GGZ (Geestelijke GezondheidsZorginstellingen) en Philips, dat vorig jaar nog tweede stond. Dit blijkt uit het jaarlijkse Intermediair Imago Onderzoek onder bijna 4.000 hoogopgeleiden. De ranking is tot stand gekomen door een open vraag aan 3.892 hoogopgeleiden.

ICT'ers zeker van hun baan
Van de vier onderscheiden functiegroepen; ICT, Financieel, Techniek en Marketing en Sales, is de laatste het meest actief op zoek naar een nieuwe baan. ICT'ers zijn daarentegen het minst actief, wat wellicht ook te verklaren is door de mate waarin marketeers onzekerder zijn over het behoud van hun baan dan ICT'ers (24 procent versus 14 procent). Van de functiegroep Marketing en Sales denkt 41 procent binnen 2 jaar van baan te veranderen. De twee belangrijkste redenen om van werkgever te veranderen zijn voor alle functiegroepen weinig doorgroeimogelijkheden en geen leuk/uitdagend werk.

Ambitie om leiding te geven neemt af
De belangrijkste ambities voor alle hoogopgeleiden zijn onveranderd. Net als voorgaande jaren zijn gelukkig blijven, een leuke uitdagende baan hebben,  intellectuele groei, een gezin hebben, meer vrije tijd en een maatschappelijke bijdrage leveren de belangrijkste ambities van hoogopgeleiden. Opvallend is echter dat in 2011 leidinggeven nog met 26 procent in de top5 stond, inmiddels is dat nog maar van 13 procent van de hoogopgeleiden (met maximaal tien jaar werkervaring) de ambitie.

Reageer op dit artikel