nieuws

Tekort personeel bouw ondanks teruglopende vraag

Instroom

Tekort personeel bouw ondanks teruglopende vraag

Hoewel de crisis hard toeslaat in de bouw, hebben HR-professionals nog steeds flinke moeite hun vacatures gevuld te krijgen.

In het tweede kwartaal van 2012 is de vraag naar professionals op het gebied van bouw, civiel en ruimtelijke ordening gekrompen met een kwart ten opzichte van dezelfde periode in 2011. Dit blijkt uit een analyse van Yacht. Ondanks de daling van het aantal vacatures, blijft er sprake van een structureel arbeidsmarkttekort op dit terrein.

Toch stagneert de instroom bij bouwopleidingen, onder andere omdat jongeren onvoldoende op de hoogte zijn van de kansen en toekomstmogelijkheden in de Bouw en Infrasector.  De instroom op de bouwopleidingen vmbo/mbo niveau blijft flink dalen, bij het HBO treedt slechts een heel lichte stijging terwijl daar wel een grote vervangingsvraag wordt verwacht.

Reageer op dit artikel