nieuws

Toch geen volledig belaste woonwerk-vergoeding?

Instroom

Toch geen volledig belaste woonwerk-vergoeding?

Het is maar de vraag of het afschaffen van de onbelaste reiskostenvergoeding door gaat.

Vier van de vijf partijen die het Lenteakkoord tekenden, zijn volgens een inventarisatie van de Volkskrant momenteel tegen de afschaffing van de onbelaste reiskostenvergoeding. Daarmee lijkt de kans klein dat vanaf begin 2013 ingaat.

De VVD zal volgens de krant in haar concept-verkiezingsprogramma afstand nemen van de maatregel uit het Lenteakkoord, die de vergoeding voor reiskosten belast. Dit bevestigen bronnen binnen de partij, die eraan toevoegen dat er in het najaar nog tijd genoeg is om de begroting aan te passen.

Het CDA zou in het verkiezingsprogramma kiezen voor een verlaging in plaats van een afschaffing.
GroenLinks-leider Jolande Sap zei tegen de krant dat ze de maatregel niet wil laten gelden voor treinforensen. Iets vergelijkbaars zal staan in het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie.
Wat D66 wil met de onbelaste reiskostenvergoeding is nog niet bekend. Het moet blijken uit het verkiezingsprogramma.

De coalitie verwachte met de afschaffing 1,3 miljard euro naar de schatkist te laten vloeien. De Bovag stuurde een berekening naar de Tweede Kamer waarin staat dat dit eerder richting de 1,7 miljard zal gaan. In Nederland gaan dagelijks 3,5 miljoen werknemers met de auto naar hun werk.

Reageer op dit artikel