nieuws

Werkgever moppert niet over te laat komen

Instroom

Werkgever moppert niet over te laat komen

Driekwart van de werkgevers vindt het niet erg wanneer medewerkers 's morgens een beetje te laat komen, omdat zij voor die tijd al werkgerelateerde taken hebben verricht.

Dat meldt het Chartered Management Institute op basis van Brits onderzoek in opdracht van Mozy, een aanbieder van online databescherming . Ondervraagde werknemers schatten dat zij dankzij moderne technologie al 37 minuten aan het werk zijn voordat zij daadwerkelijk plaatsnemen achter hun bureau.

'Hard werk blijft niet onopgemerkt', zegt Claire Galbois-Alcaix in een bericht van het CMI. 'Telewerken en technologie beïnvloeden ook de houding van de werkgever. De lijn tussen werk en privéleven vervaagt en het ene loopt over in het andere.'

Hoewel de werkgevers het niet erg vinden wanneer hardwerkende werknemers een beetje te laat komen, ze zien niet alles door de vingers. Zo zijn drie op de vier werkgevers niet van plan om langere lunchpauzes toe te staan, en slechts 10 procent van de ondervraagden heeft geen probleem met werknemers die onder werktijd online winkelen, bankieren of andere persoonlijke zaken regelen.

Reageer op dit artikel