nieuws

Werkgevers houden nieuw personeel buiten de deur

Instroom

Werkgevers houden nieuw personeel buiten de deur

Werkgevers zijn nog steeds niet van plan nieuw personeel aan te nemen. De meesten zijn licht pessimistisch over de werkgelegenheid in het komende kwartaal, zo blijkt uit de Arbeidsmarktbarometer van ManpowerGroup.

Ruim 90 procent van de werkgevers is niet van plan deze zomer nieuwe medewerkers te werven, zegt Haiko van der Pol, woordvoerder van ManpowerGroup.

Teleurstellend
'Slechts een klein aantal werkgevers voorspelt een toename van het aantal medewerkers op de eigen vestiging. De grote meerderheid echter lijkt tevreden met het intact laten van het huidige personeelsbestand totdat de markt er positiever uit gaat zien. Kijken we op sectoraal en regionaal niveau, dan moeten we concluderen dat de meeste verwachtingen daar teleurstellend zijn. In alle vier de regio's en in vier van de negen industriële sectoren voorzien werkgevers een negatief netto werkgelegenheidscijfer ', aldus Van der Pol.  

Dieptepunt
Van der Pol signaleert dat de consumenten in hun pessimisme niet onder doen voor de werkgevers. 'De zwakke verwachtingen corresponderen met het beeld over de krimpende Nederlandse economie dat de cijfers van het CBS laten zien. Investeringen zowel als consumptie door huishoudens liepen dit jaar sterk terug en het consumentenvertrouwen bereikte een historisch dieptepunt.'

Reageer op dit artikel