nieuws

Wientjes heeft weer hoop voor overlegeconomie

Instroom

Wientjes heeft weer hoop voor overlegeconomie

Wiebe Draijer, nu managing partner van McKinsey Benelux, is voorgedragen als de nieuwe voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER). Door de werkgevers wordt hij met open armen ontvangen. VNO-NCW-voorzitter Wientjes hoopt dat Draijer de impasse in de overlegeconomie kan doorbreken.

De SER verenigt werkgevers en werknemers en adviseert de regering en het parlement over de hoofdlijnen van het te voeren sociaal-economisch beleid. Ook voert de SER bestuurlijke en toezichthoudende taken uit.

Wientjes spreekt de hoop uit dat de SER onder leiding van Draijer een oplossing weet te vinden voor de grote sociaal-economische vraagstukken.

Ook minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft grote verwachtingen van de nieuwe voorzitter. 'Draijer is een man met bijzondere kwaliteiten, die de SER nieuwe impulsen zal geven. Ik ben blij dat hij met zijn achtergrond in het bedrijfsleven de ambitie heeft zich in te zetten voor de publieke zaak.'

Wiebe Draijer is geboren in 1965. Hij studeerde werktuigbouwkunde in Delft. In 1990 werd hij fellow bij McKinsey en in 2004 managing partner. Draijer was lid van het Innovatieplatform van overheid en deskundigen, dat innovatie en ondernemerschap in Nederland wilde stimuleren. Hij is ook mede-initiatiefnemer van het onlinediscussie- en actieplatform De Nationale Dialoog, dat van start ging onder de naam 21minuten.nl.

Reageer op dit artikel