nieuws

Amsterdam minder populair onder werknemers

Instroom

Amsterdam minder populair onder werknemers

Amsterdam is zes plaatsen gedaald in de populariteitspoll van beste steden om te werken en staat nu op de 23e plaats. Londen geniet internationaal de voorkeur.

Dat blijkt uit de Global Talent Mobility Survey. Van alle respondenten die aangeven bereid te zijn te werken in het buitenland, geven de meeste mensen aan te willen werken werken in Londen, gevolgd door New York en Singapore. Dat betekent dat Sydney van de derde plaats is gestoten ten opzichte van twee jaar geleden, toen dezelfde vraag werd gesteld.

De voorkeur van de Nederlanders wijkt af van de internationale voorkeur. De Nederlanders delen de voorkeur voor Londen, maar hebben op een gedeelde eerste plaats New York staan. Op de tweede plaats staan, wederom op een gedeelde plaats, Barcelona, Brussel en Berlijn.

Nederlanders tonen een voorkeur voor Europese steden. Vooral de voorkeur voor Brussel is opmerkelijk, internationaal staat de hoofdstad van de EU op de 42e plaats.

Amsterdam stond vorig jaar op de vijfde plaats van favoriete vestigingsplaatsen voor bedrijven.

Reageer op dit artikel