nieuws

Banken in Koeweit worstelen met wet

Instroom

Banken in Koeweit worstelen met wet

Een nieuwe wettelijke verplichting om minstens 66 procent lokaal personeel aan te nemen, bezorgt HRM'ers van Koeweitse banken kopzorgen. Koeweiti's zitten namelijk helemaal niet te wachten op een leven als bankier.

Dat schrijft de Kuwait Times. Tot nog toe moesten private bedrijven 60 procent lokaal personeel in dienst hebben, nu is dat percentage opgetrokken tot 66 procent. Banken zien zich nu voor de keuze gesteld om expats te ontslaan, of om spookemployees op de loonlijst te zetten, en deze mensen te betalen om weg te blijven.

Volgens de Kuwait Times hebben de meeste Koeweiti’s namelijk helemaal geen zin om voor een bank te werken, omdat ze in de publieke sector meer geld krijgen voor minder werk. De meeste lokale kandidaten zouden daarom afhaken zodra tijdens het sollicitatiegesprek de arbeidsvoorwaarden bekend worden gemaakt.

Reageer op dit artikel