nieuws

Beperkte salarisstijgingen verwacht

Instroom

Beperkte salarisstijgingen verwacht

Zeventig HR managers van grote bedrijven geven naar aanleiding van onderzoek van organisatieadviesbureau Hay Group aan dat zij voor 2013 een lagere salarisstijging verwachten (2,3%) dan gerealiseerd in 2012 (2,6%).

Het effect van de crisis is al wel zichtbaar in een daling van de gerealiseerde salarisverhogingen in vergelijking met de verwachtingen die door Hay Group gemeten zijn in het afgelopen najaar. In het najaar van 2011 zijn door organisaties de verwachte salarisstijgingen voor 2012 opgegeven. Deze percentages heeft Hay Group vergeleken met de percentages van de gerealiseerde verhogingen in 2012.

De gemiddelde gerealiseerde stijging voor 2012 ligt 0,5 procentpunt lager dan de in 2011 opgegeven gemiddelde verwachte stijging voor 2012. Anne Branger, Marketleader Productized Services bij Hay Group, vreest dat de verwachte salarisstijgingen voor 2013 rooskleuriger zijn ingeschat dan dat er werkelijk wordt doorgevoerd.

De consumersector voelt al langere tijd dat de consument de hand op de knip houdt. Binnen de consumersector is de verwachte salarisstijging voor 2013 dan ook het laagst van alle sectoren: 1,9 procent, net iets boven de verwachte inflatiecorrectie van de Europese Centrale Bank (1,8 procent).

Reageer op dit artikel