nieuws

Buma (CDA) wil werkakkoord

Instroom

Buma (CDA) wil werkakkoord

Na de verkiezingen moeten politiek, werkgevers en werknemers een akkoord sluiten over de arbeidsmarkt. Dat zei CDA-lijsttrekker Sybrand van Haersma Buma zaterdag op het verkiezingscongres van de partij.

De sociale partners moeten volgens de partijleider betrokken  worden bij de plannen voor de arbeidsmarkt, als uitweg uit de crisis. Hij wees daarbij naar de jaren tachtig, toen overleg tussen de drie partijen een einde maakte aan de economische malaise. 

Een van de dingen die in het werkakkoord moeten komen is de hervorming van de arbeidsmarkt.  ‘Daar hebben we een akkoord over gesloten in politiek Den Haag, maar je hoort  vanuit werkgevers en werknemers kritiek daarop,' zei Buma in een interview met NOS Nieuws. ‘Ik ben ervan overtuigd dat we alleen maar uit de crisis komen als we samen een akkoord sluiten en voorkomen dat we ruziënd door de polder gaan.'

Jaap Smit van de Vakcentrale CNV schaart zich achter het voorstel van Buma. In dezelfde uitzending zei hij: ‘Ik pleit er zelf al tijden voor dat we met elkaar gaan praten over noodzakelijke hervormingen van de arbeidsmarkt, waarbij het wat mij betreft niet gaat om versoepeling van het ontslagrecht, maar om opnieuw met elkaar de relatie werkgever-werknemer te definiëren .'

Reageer op dit artikel