nieuws

Helft werknemers ziet collega’s liever thuisblijven

Instroom

Helft werknemers ziet collega’s liever thuisblijven

De helft van de werknemers is er niet rouwig om wanneer hun collega’s achterblijven op kantoor in de zomer. Ze zijn juist blij omdat hun werk dan wordt overgenomen. Werknemers die hun vakantie te laat aanvragen, hebben vaak het nakijken.

Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank onder duizend respondenten. 

51 procent van de respondenten zegt geen enkel medelijden te hebben met achterblijvers en is juist blij: die collega's kunnen mooi taken overnemen.  Werknemers die met vakantie gaan, moeten wel hun werk goed overdragen: 71 procent ergert zich aan collega's die dit niet netjes doen. Andere bronnen van ergernis zijn collega's die continu praten over hun vakantie (15 procent) en aan de baas die vanaf het vakantieadres een oogje in het zeil houdt (14 procent). 

Op de vraag wat er gebeurt als werknemers hun vakantie te laat aanvragen, zegt een kwart van de werknemers in dat geval geen keuze meer te hebben en genoegen te moeten nemen met de dagen die nog over zijn. Een op de tien geeft aan dat er niks gebeurt en bij 27 procent valt altijd wel wat te regelen.

Nationale Vacaturebank heeft wél medelijden met de mensen die dit jaar niet op vakantiekunnen en heeft daarvoor een speciale actie in het leven geroepen. Wie zich opgeeft via Facebook kan een bezoek winnen van een speciaal rescueteam dat het kantoor omtovert tot een tropische bestemming, inclusief de juiste muziek en cocktails.

 

 

Reageer op dit artikel