nieuws

Minder jongeren krijgen uitkering

Instroom

Minder jongeren krijgen uitkering

De wijzigingen in de regels voor bijstandsuitkeringen hebben ervoor gezorgd dat het aantal uitkeringen voor jongeren met drieduizend is gedaald.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Jongeren tot 27 moeten sinds 1 januari vier maanden zoeken naar een baan voor ze in aanmerking komen voor een uitkering. Ook is er een inkomenstoets voor gezinnen ingevoerd en zijn de Wet Investeren in Jongeren (WIJ) ende Wet werk en bijstand (WWB) samengevoegd. Dat alles heeft er toegeleid dat het aantal jongeren met een bijstandsuitkering is gedaald van 34.000 naar 31.000.

Over de hele linie nam het aantal bijstandsuitkeringen juist toe sinds december 2011. Aan het einde van het eerste kwartaal ontvingen 317.000 mensen een bijstandsuitkering, duizend meer dan een kwartaal eerder.

Reageer op dit artikel