nieuws

Omzet flexbranche neemt dit jaar verder af

Instroom

Omzet flexbranche neemt dit jaar verder af

De omzet van de flexbranche zal dit jaar nog met 5 procent afnemen. Dat is te wijten aan een teruglopende vraag naar personeel in de industrie, techniek, financiële dienstverlening en de overheid.

Dat is de verwachting van het ING Economisch Bureau voor 2012. Het instituut verwacht dat economische herstel bij uitzenders, bemiddelaars, detacheerders, wervin-en-selectiebureaus en payrollers dit jaar uit zal blijven omdat de arbeidsmarkt dit jaar nog zal verslechteren. De werkloosheid tegen het einde van het jaar wordt geraamd op 6,8 procent, tegen 6,2 in mei dit jaar. Als de industriesector dit jaar nog aantrekt, zou de omzet van de flexmarkt aankomend jaar nog licht kunnen groeien, zo verwacht het bureau.

Het eerste kwartaal van dit jaar liet de branche een omzetdaling zien van 2 procent,  in vergelijking met een jaar eerder. Het aantal uitzenduren liep met 6 procent terug. Ondanks de verminderde vraag weten veel bedrijven hun tarieven nog wel te verhogen.

Binnen de flexbranche zijn het de uitzendbureaus die de omzetkrimp weten te beperken. Vooral de vraag naar administratieve krachten beperkt het verlies. De vraag daarnaar was de afgelopen periode namelijk hoger dan vorig jaar.

Reageer op dit artikel