nieuws

Werkgevers verwerpen flexvoorstel van PvdA en SP

Instroom

Werkgevers verwerpen flexvoorstel van PvdA en SP

Het wetsvoorstel om flexwerkers sneller recht op een vastcontract te geven, is onnodig en ongewenst. Dat stelt werkgeversorganisatie VNO-NCW.

Volgens VNO-NCW is het initiatief wetsvoorstel van beide partijen opgesteld vanuit de onjuiste veronderstelling dat de flexibilisering is doorgeschoten. De ondernemingsorganisatie vindt het voorstel een onnodige en ongewenste inperking voor ondernemers om gebruik te maken van tijdelijke contracten. Donderdag wordt in de Tweede Kamer gepraat over aanpassing van het ontslagrecht.

Mariette Hamer (PvdA) en Paule Ulenbelt (SP) vinden dat de flexibele schil in Nederland onnodig groot is. VNO-NCW spreekt daarentegen van een lichte toename van het aantal tijdelijke contacten met uitzicht op vast werk. Volgens de werkgeversorganisatie is dat logisch gezien de onzekere economische omstandigheden, en zouden er zonder de flexibele schil tienduizenden mensen meer zijn getroffen door werkloosheid.

'Flexibiliteit is een noodzakelijke voorwaarde om aanpassingsvermogen te behouden, zowel op (bedrijfs)economisch vlak als op de arbeidsmarkt', aldus VNO-NCW.

Reageer op dit artikel