nieuws

Werkloosheid nu grootste zorg Nederlander

Instroom

Werkloosheid nu grootste zorg Nederlander

Nederlanders zien werkloosheid als het grootste economische probleem van dit moment. Dit blijkt uit een peiling van ING Economisch Bureau onder 52.700 respondenten.

Voor het eerst in twee jaar noemt een meerderheid werkloosheid als belangrijkste zorg (56 procent). Niet geheel onterecht, meldt de bank. Sinds april vorig jaar is de werkloosheid gestegen van 5 procent naar 6,2 procent van de beroepsbevolking. Het ING Economisch Bureau verwacht dat de werkloosheid volgend jaar tot boven 7 procent zal stijgen. De forse stijging van het aantal faillissementen die het CBS eerder deze week al meldde, belooft niet veel goeds voor de werkgelegenheid.

De zorgen van Nederlanders als werknemer hebben gevolgen: als consument houdt men de hand op de knip, grote uitgaven worden uitgesteld. Toch zijn de respondenten alweer iets minder pessimistisch dan enkele maanden geleden.

Reageer op dit artikel