nieuws

Werknemer liegt voor vakantiedagen

Instroom

Werknemer liegt voor vakantiedagen

Een kwart van de werknemers is bereid om te liegen voor gunstige vakantiedagen. Een enkeling gaat zelfs zover dat hij zichzelf ziek maakt om maar vrij te kunnen krijgen.

Dat schrijft HC Online op basis van Brits onderzoek uitgevoerd door UK Skyscanner.

39 procent van de ondervraagde werknemers speelt het spel eerlijk en vraagt een half jaar vantevoren vakantiedagen aan om zeker te weten dat hij of zij op de gewenste dagen weg kan. Maar er zijn er ook die de zaken heel anders aanpakken. Zo zet 12 procent van de ondervraagden zijn collega's onder druk door valselijk te beweren dat de vakantie al is geboekt. 7 procent meldt zich ziek en 4 procent wendt voor dat een familielid ziek is. 1 procent beweert dat de vakantie een huwelijksreis is.

Dan is er ook nog een restcategorie van werknemers die beweren ingesneeuwd te zijn, naar de begravenis van een goede vriend te moeten of de enkele mafkees die shampoo slikt om zo op de werkplek ziek te worden en naar huis te kunnen gaan.

Reageer op dit artikel