nieuws

Werknemers onbekend met regeling vakantiedagen

Instroom

Werknemers onbekend met regeling vakantiedagen

Meer dan de helft van de werknemers weet niet dat ze vanaf dit jaar hun vakantiedagen binnen anderhalf jaar moeten opmaken.

Dit blijkt uit een peiling die het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft gehouden over de bekendheid van de nieuwe vakantiedagenregeling. Een kwart van de respondenten weet wel dat er iets is veranderd met ingang van dit jaar, maar weet niet wat.

De nieuwe regeling bepaalt dat de wettelijke opgebouwde vakantiedagen niet meer gespaard mogen worden. Werknemers moeten hun vakantiedagen opnemen binnen zes maanden na afloop van het jaar waarin ze zijn opgebouwd. Dat betekent dat vakantiedagen van dit jaar tot uiterlijk 1 juli 2013 blijven staan. In de oude regeling konden werknemers vijf jaar lang de dagen oppotten.

De termijn van vijf jaar geldt nog wel voor de vakantiedagen die vóór 2012 zijn opgebouwd. Ook betreft de regeling uitsluitend de wettelijke opgebouwde vakantiedagen, de vrije dagen die in cao's zijn afgesproken kunnen nog wel vijf jaar worden gespaard.

 

Reageer op dit artikel