nieuws

Brussel helpt werkzoekenden in Zeeland

Instroom

Brussel helpt werkzoekenden in Zeeland

De EU trekt anderhalf miljoen euro uit om de werknemers van het aluminiumbedrijf Zalco aan een andere baan te helpen. Het bedrijf overleefde de economische crisis niet en ging in december 2011 failliet.

De Europese Commissie is vrijdag akkoord gegaan met de subsidie. De provincie Zeeland en de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) hebben eerder al €800.000 beschikbaar gesteld voor het aan het werk helpen van de ontslagen medewerkers.

Het geld wordt gebruikt voor bij- en omscholing van de werknemers en voor het opzetten van een mobiliteitscentrum. De arbeidsbemiddeling geldt voor de 478 ontslagen medewerkers van Zalco, maar ook 120 tijdelijke krachten en 18 medewerkers van een regionale toeleverancier behoren tot de deelnemers. Het UWV draagt bij door medewerkers in te zetten in het mobiliteitscentrum.

Zalco was een belangrijke werkgever in Zeeland. Nederland heeft direct na het faillissement een subsidieaanvraag ingediend bij het Europese Globaliseringsfonds.

Reageer op dit artikel