nieuws

CDA bedenkt zich over kinderopvang

Instroom

CDA bedenkt zich over kinderopvang

Het CDA wil zich niet houden aan afspraken die de partij maakte over de versobering van de kinderopvang. Volgens de Christen Democraten pakt de regeling onwenselijk uit voor tweeverdieners.

Tegen de NOS zei lijsttrekker Van Haersma Buma dat het voor sommige gezinnen waar beide ouders werken voordeliger wordt wanneer een van hen ontslag neemt. Het CDA wil daarom dat eenderde van de kosten voor kinderopvang ook in de toekomst wordt vergoed.

In het Lente Akkoord spraken de partijen CDA, VVD, D66, GroenLinks en Christen Unie nog af om te bezuinigen op de kinderopvang. Dit moest 150 miljoen euro opleveren. Van Haersma Buma noemt de onzekerheid over de kinderopvang nu een van de grote vragen voor 2013 waar mensen mee zitten.

In een reactie in de Telegraaf noemt GroenLinks-lijstrekker Jolande Sap de uitspraken van Van Haersma Buma 'holle verkiezingsretoriek'.   

Reageer op dit artikel