nieuws

‘De tarievenbubbel is definitief geknapt’

Instroom

‘De tarievenbubbel is definitief geknapt’

De salarissen en tarieven voor HRM’ers staan onder druk. Manon van Hoesel, manager Interim voor Raymakers Van de Bruggen, moet echter nog regelmatig mensen wijzen op deze nieuwe realiteit.

‘Wat wij vaak zien bij een organisatie die een vervangingsvraag heeft, is dat ze een profiel opstellen met heel veel eisen. Eisen aan kennisniveau en ervaringsjaren, maar misschien ook nog op specifieke projecten die iemand heeft ingevuld. En opdrachtgevers bieden dan een lager salaris dan voorheen', vertelt Manon van Hoesel.

Zij ziet nog geen echte daling in de gemiddelde salarissen, maar werkgevers willen voor hetzelfde geld nu wel meer in huis halen. ‘Ze kijken meer naar potentials, mensen die nog niet de ervaringsjaren hebben, maar wel de potentie om te groeien. Voor hen is zo'n lager salaris geen belemmering.' Van HRM'ers wordt steeds meer een bedrijfsmatige insteek als businesspartner verwacht.

Lees het hele interview in vakblad IntermediairPW.

Reageer op dit artikel