nieuws

NS werft techneuten met baangarantie

Instroom

De NS heeft woensdag laten weten op zoek te zijn naar duizenden nieuwe medewerkers, waaronder veel techneuten. Vanaf deze zomer start het spoorbedrijf dan ook met de TechniekFabriek. Met een baangarantie worden leerlingen naar deze bedrijfsschool gelokt.

‘Technici worden steeds schaarser en met deze opleidingen met baangarantie wordt hierop ingespeeld’, stelt woordvoerder Edwin van Scherrenburg. De mbo-opleiding van de NS wordt georganiseerd in samenwerking met het ROC van Amsterdam.

Het bedrijf heeft ook veel vacatures voor hbo’ers en wo’ers. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om IT en accountancy. In het najaar starten daarom een aantal actieve wervingscampagnes. Er moeten hier ongeveer 300 mensen per jaar bijkomen.

Groot leeftijdsverloop bij NS
Vergrijzing speelt in de komende jaren een grote rol bij het spoorbedrijf. Er is bij ongeveer de helft van de vacatures sprake van leeftijdsverloop. Dat is vooral het geval bij logistiek uitvoerend personeel (machinisten en conducteurs) en technisch uitvoerend personeel (monteurs).

In de eerste helft van dit jaar zijn al ongeveer 1700 nieuwe medewerkers geworven. Voor heel 2012 zal het waarschijnlijk gaan om circa 3300 mensen. Dit blijft waarschijnlijk nog wel even zo de komende jaren. Het bedrijf zegt ook meer mensen nodig te hebben wanneer het economisch tegenzit.

Bron: Overduurzameinzetbaarheid.nl

Reageer op dit artikel